Olyckliga omständigheter kring förgiftningsolycka

Orsaken till att flera unga hockeyspelare fick föras till sjukhus efter en match i Sala Ishall i lördags, var att ismaskinen släppte ut för höga halter av kvävedioxid. Det i sin tur kan ha flera orsaker.
Ismaskinen släppte ut för höga halter av kvävedioxid - en gas som är tyngre än luft och som därför stannade kvar i rinken, som ju också är omringad av glas, det säger Sven Nordstrand, tidigare ordförande i Svenska ishockeyförbundets tekniska kommité, till P4 Västmanland. Orsakerna till det kan vara att maskinen är för dåligt varmkörd, dålig ventliation osv. Och enligt Dick Forsberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sala var det flera olyckliga omständigheter som bidrog till olyckan. Men klart är att ismaskinen inte hade varmkörts ordentligt. Dick Forsberg har nu fått i uppdrag att se över rutinerna kring ismaskinen. - Vi ska titta över ventilationen, jag har fått indikationer på att när det är det här väderlaget - lågtryck - så blir det dålig självventilation i hallen. Plexiglaset kring sargen byttes ut för två år sen och sen dess har två sådana här olyckor inträffat. Man ska nu också undersöka om det finns något samband.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".