Anhöriga hade misstänkt på telefon - polisen tog inte samtalet

Anhöriga till den 19-årige man som knivskars till döds på Odensvi i Västerås i torsdagskväll, känner sig mycket kränkta av polisens agerande på akutmottagningen.

Under kvällen ska de anhöriga ha pratat med den misstänkte på telefon. Den misstänkte ska då ha uttryckt hot mot familjen. Enligt offrets pappa ska han ha försökt ge polisen telefonen men polisen ska inte velat ta emot samtalet.

- När vi var på akutmottagning hjälpte inte polisen oss på nåt sätt. Vi fick prata med gärningsmannen och vi gav telefonen till polisen men tyvärr tog de inte emot. Sedan blev vi utkastade. Är det så polisen arbetar här i Sverige?, säger offrets pappa via tolk.  

Ett femtontal av offrets släkt och vänner hade samlats på akutmottagningen i Västerås och stämningen var upprörd. Det hela slutade med att samtliga anhöriga till offret kastades ut från akuten.

Enligt pappan ska ändå polisen ha vetat om att han var far till den mördade 19-åringen. 

- När jag gick fram, presenterade jag mig som offrets pappa. De vistte att jag var offrets pappa, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".