Polisen: "Det var tumultartat på platsen"

Polisen tillbakavisar kritiken från de anhöriga till den knivmördade 19-åringen.

- Det är bara att beklaga att han känner sig kränkt. Men man ska komma ihåg att det var väldigt tumultartat. De poliser som var på plats har berättat att när de kom dit som var det åtminstone 20 personer i och vid ambulansintaget, säger Ulf Palm, presstalesman på Västmanlandspolisen. 

Han menar att i en idealisk situation så skulle polisen ha tagit över det telefonsamtal som mordoffrets anhöriga fick från den misstänkte gärningsmannen.

- Det var inte bara en telefon utan det var många telefoner som räcktes fram och det var telefonnummer. Det gick helt enkelt inte i det kaos som var, att ta ett telefonsamtal. Däremot tog man telefonnummer och vittnesuppgifter och lämnade vidare till spaningsledningen.  

Ulf Palm förstår att de anhöriga var upprörda och att det inte var idealiskt att avvisa mordoffrets anhöriga. Samtidigt var det för tumultartat för att kunna sålla.

- Med all respekt för sorgarbetet så är det ändå en mordutredning. I det här fallet gick det helt enkelt inte att sålla. Man tog telefonnumer Det var så mycket folk och det var så upprörda känslor så tillslut var man tvungen att säga ”nu måste ni gå ut”.  

Det är möjligt att polisens agerande kommer att utredas. 

- Det är lite tidigt att säga men genrellt kan man säga att det alltid finns anledning att fundera över hur man arbeter. Det finns säkert saker som man kan göra bättre i alla sammanhang.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".