Misstänkt 28-åring planerar att ge upp

Den 28-årige man som misstänkt för mordet på en 19-åring i Västerås vill överlämna sig till polisen.

28-åringen har själv kontaktat sin advokat Nils Uggla i Stockholm via telefon och berätta det. 28-åringen vill reda ut det hela eftersom media, enligt honom, inte gett en helt rättvis bild av det inträffade och eftersom det som presenterats i media inte stämmer. Vad det innebär vill advokaten inte gå in närmare på.   

Enligt advokaten Nils Uggla kommer överlämnandet att ske inom den närmaste tiden men han vill inte säga mer exakt när det kommer att ske.

28-åringen är anhållen i sin frånvaro och trots att han enligt advokaten planerar att ge upp så fortsätter polisen sina spaningar. Det säger Ulf Palm, Västmanlandspolisens presstalesman.

- Vi fortsätter att spana intensivt och oavbrutet. Vi får fortfarande in tips som vi följer upp, säger Ulf Palm.

Åklagaren i fallet, Anders Jacobsson, säger till P4 Västmanland att om 28-åringen inställer sig till polisen så kommer han att delges brottsmisstanke.

Anders Jacobsson säger också att det inte alls är ovanligt att brottsmisstänkta först kontaktar advokat för att sedan inställa sig frivilligt hos polisen.

- Den misstänkte är fullt medveten om att polisen söker honom och i längden blir mer eller mindre ohållbart att hålla sig gömd, säger Anders Jacobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".