28-åringen har övelämnat sig till polisen

Den 28-åringe man som misstänks för att ha knivhuggit en 19-åring till döds i Västerås i torsdags, har nu överlämnat sig till polisen. Han kom frivilligt till polisstationen i Uppsala idag på eftermiddagen.

Vi har tidigare rapporterat om mannen som via sin advokat meddelat att han var beredd att ge upp och komma till polisen. Redan på tisdagen meddelade han att han ville göra upp om formerna för ett överlämnande.

Redan två timmar efter knivhugget mot 19-åringen var 28-åringen anhållen i sin frånvaro för dådet. Senare samma kväll utgick rikslarm efter honom.

Under onsdagkvällen kommer mannen att föras till polisen i Västerås. Enligt vad åklagaren i ärendet, Anders Jacobsson, sa till P4 Västmanland imorse kommer 28-åringen nu att delges brottsmisstanke.

Anders Jacobsson sade också att det inte alls är ovanligt att brottsmisstänkta först kontaktar en advokat för att sedan inställa sig frivilligt hos polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista