Fullt upp på djursjukhuset

På regiondjursjukhuset i Strömsholm har man just nu mer att göra än någonsin.

Men det beror inte bara på att sommaren inbjuder till aktiviteter som ökar skaderisken utan också på att djursjukhuset under sommaren tar emot många patienter från andra delar av landet.

- Även i normala fall är ungefär 70% remitterade men på sommaren blir det ännu fler sådana patienter därför att många andra djursjukhus inte har möjlighet att göra operationer och utredningar och sådana saker, säger Lennart Sjöström, veterinär på regiondjursjukhuset.

Regiondjursjukhuset i Strömsholm är landets största djursjukhus med ungefär 250 anställda. Framförallt är det hundar och katter som behandlas vid djursjukhuset och sommaren är en period då olyckor lätt inträffar.

Men trots att trycket är så stort behöver ingen vara rädd för att bli avvisad. Regiondjursjukhuset står redo att ta emot alla som behöver hjälp.

- Vi vet om att det är så här. Det är vår roll som regionsjukhus att vi har kompetens och kontinuitet, att vi har möjlighet att göra allt året runt även på sommaren, säger Lennart Sjöström.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista