VSK anmäler VLT till Pressombudsmannen

Fotbollsklubben Västerås SK har nyligen lämnat in en anmälan mot tidningen VLT till Pressombudsmannen, PO. Dit vänder man sig när man anser att man blivit orätt behandlad av tidningar.

VSK fotbolls ordförande Anders Carlsson säger så här till P4 Västmanland om varför klubben valt att anmäla VLT till Pressombudsmannen.

- Vi tycker inte att de har följt de pressetiska regler som finns, i en artikel för en månad sedan. Där hävdade de att det var styrelsen som tog ut laget, och det är så långt ifrån saningen som det kan vara.

Artikeln om att VSK styrelse stod bakom laguttagningen var alltså det som fick VSK fotbolls ordförande att anmäla VLT till Pressombudsmannen. En annan händelse han också reagerat stark mot är när klubben, enligt Anders Carlsson kände sig utpekade som rasister. Anders Carlsson har nu fått nog och har slutat att uttala sig till VLT. Och han fortsätter med att säga:

- VLT:s agerande i ett antal frågor de är så allvarliga så det finns ingen anledning att stödja den verksamheten som de bedriver. Man får ju inte glömma att VLT inte är någon sorts allmännyttig organisation. Det är ju ett väldigt vinstdrivande företag som lever på att leverera nyheter till det här området. Och de är ju naturligtvis intresserade av att då och då hetta upp tidningen. Jag kan inte acceptera det sättet de har gjort det på, mot VSK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista