Tillberga Bandy nära kollapsade bron -alla oskadda

Ungdomar och ledare från Tillberga bandy utanför Västerås som är på träningsläger i området, bor bara minuter från den motorvägsbro som kollapsade i natt, svensk tid, i Minneapolis i USA.

Samtliga 69 deltagare från Tillberga Bandy är oskadda och ingen var med när bron rasade.

- Vi har ju åkt där ett flertalt gånger. Varje gång vi ska in mot Minneapolis så passerar vi den här bron. Vi har haft personer som varit inne down town ikväll. Några passerade där klockan tre idag och åkte tillbaka klockan åtta och blev stoppade och fick åka omvägar för att hitta tillbaka, säger Thomas Engström, ledare för Tillberga bandys U93-94 lag.

- Vi bor 5-15 minuter därifrån. Vi har haft flera stycken som varit i närheten. Vi har varit hos våra värdfamiljer och det var en utav dem som bara var mindre än ett par minuter från bron när den rasade, säger Thomas Engström och fortsätter;

- Vi har räknat in allihop så alla västeråsare som är med Tillberga bandy hit är tillbaka på hotellet och är välbehållna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista