Västeråsare ögonvittne vid olycksbron

Tillberga bandys U93-94 lag är på bandyläger i Minneapolis i USA och de 69 deltagarna bor bara några minuter ifrån olycksplatsen, där en bro kollapsade inatt svensk tid. En av föräldrarna på resan är Charlotte Nilsson från Västerås, som åkte över bron bara några timmar innan den rasade. 

Charlotte Nilsson berättar att hon och hennes familj åkte över olycksbron kl 15 samma dag mot Minneapolis, bron rasade omkring klockan sex på kvällen och när skulle tillbaka vid åttatiden var det stopp och de fick åka en annan väg.

- Som min man sa till mig, det kunde lika gärna ha varit vi, men det var inte vår tur den dagen, säger Charlotte Nilsson.

Hon berättar vidare att de då inte visste något om omfattningen, men att det var ett enormt pådrag med polis ambulans och helikoptrar.

- Den värsta chocken kom idag. Pojkarna var väldigt skärrade idag efter att ha sett allt på TV och så, säger Charlotte Nilsson.

Hon berättar också att de skickade sms till föräldrar i Västerås och Tillberga som fick veta om olyckan först när de vaknade imorse.

Mellan 20 och 40 personer saknas och fyra döda har hittills hittats efter broolyckan i Minneapolis i USA, som skedde i natt svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista