Hårdare klimat inom fotbollen - domare särskilt utsatta

Antalet anmälningar om grova föreseelser under matcher, till Västmanlands Fotbollförbund, har ökat. Särskilt domare blir allt mer utsatta både från föräldrar, spelare och ledare enligt Bengt Eriksson på förbundet.

- Vissa vill hämnas, kanske för att ha fått sig en hård tackling.
Det säger Bengt Eriksson på Västmanlands Fotbollförbund.

Antalet anmälningar till förbundet om så kallade grova förseelser som förekommit under fotbollsmatcher i länet är hittills i år omkring 50 stycken. Och många av anmälningarna har också lett till att spelare, under en period, stängts av från fortsatt spel. Och enligt Bengt Eriksson handlar många av anmälningarna om språket och attityder ute på plan.

- Att vara ung och fotbollsdomare kan vara tufft och det händer att de får ta emot skäll från såväl föräldrar, spelare som ledare. Därför är det viktigt att ledare tar tag i attityderna på och utanför fotbollsplanerna och stöttar de unga domarna. Säger Bengt Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista