Bandyresan slutade med broras

Igår kom ledare och ungdomar från Tillberga Bandy hem igen från USA. Totalt 69 personer reste i slutet av juli till Minneapolis för att delta i en bandyskola, men det blev en helt annan händelse som präglade de sista dagarna i USA.

Natten till i torsdags, svensk tid, rasade en motorvägsbro i centrala Minneapolis mitt i rusningstrafiken. Minst 7 personer dödades och flera saknas fortfarande.

Sällskapet från Tillberga bandy bodde bara några minuter från bron och flera var också på vägarna när den rasade. Ledaren Thomas Engström berättar om oron innan han och de andra ledarna hade fått tag i alla som var med på resan.

- Det var lite dramatik, för att vi skulle få tag på alla som var med på resan, så att vi kunde rapportera hem till Sverige att vi är välbehållna (...) Vi visste att vi hade ett par som var ute med sina värdfamiljer i de trakterna och när vi fick tag på dem så kände vi oss väldigt lugna och glada att alla var välbehållna, berättar Thomas Engström för P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista