Andrahandsval blev ordförande

Efter ett turbulent år valdes igår Jytte Guteland som ny ordförande för socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, vid kongressen i Örebro. Från Västmanland har Gabriel Wikström, ordförande i SSU i Västmanland, och sju andra medlemmar varit med och tagit beslut. Men Gabriel hade egentligen hoppats på den andra kandidaten, Laila Naraghi.

- Det är klart att det känns tråkigt när ens egen kandidat inte vinner, men nu har vi Jytte och hon är lika mycket min förbundsordförande som någon annans, så ur den aspekten känns det bra. Det säger Gabriel Wikström.

- Jag kan tycka att det är helt sunt att man har flera kandidater att välja på när man väljer ordförande, men det finns ju avarter där folk har kört med oschyssta metoder. Men det är folk som egentligen inte bryr sig om SSU utan mest bryr sig om sin egen vinning. De hoppas jag att vi tar itu med på något sätt. Men i stort tycker jag att vi haft ett bra debattklimat under veckan. Säger Gabriel Wikström.

Medlemsantalet i SSU i Västmanland har minskat som på många andra håll men vi har under det senste året märkt en uppgång, det ser man bland annat på att vi har fler lokalorganisationer i länet än vad vi haft på många år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista