Sala kommun saknar fem toppchefer

Sala kommun saknar personal till fem chefsbefattningar. Trots att Sala är en liten kommun och man kommer att behöva rekrytera utifrån tror inte kommunalrådet Carola Gunnarsson (c)att det ska bli några problem att tillsätta tjänsterna.

- Jag räknar med att vi kommer att få bra, kompetent personal till de här tjänsterna. Men man måste också komma i håg att ingen är oersättlig, säger Carola Gunnarsson till P4 Västmanland.

Att Sala kommun nu behöver tillsätta hela fem chefstjänster beror på flera olika saker.

Dels har vissa chefer valt att lämna sina uppdrag. Stadsarkitekten valde att flytta till en större kommun och tidigare i sommar meddelade kommunchefen Carl-Åke Elmersjö att han kommer att gå tillbaka till sin tidigare arbetsplats.

Dels har Sala kommun omorganiserat. Det innebär bland annat att tjänsterna som kanslichef, biträdande kommunchef och förvaltningschef nu kommer att innehas av en och samma man eller kvinna.

Det innebär också att man kommer anställa en personalchef - något som kommunen inte har haft på flera år, men som blir avgörande för kommunens framtida verksamhet.

- En kommun är en väldigt personalintensiv verksamhet. Det är personalen som gör verksamheten, säger Carola Gunnarsson.

- Det är viktigt att vi kan ha ett bra rekryteringsarbete eftersom att många av våra anställda kommer att gå i pension under de närmaste åren.

- Vi måste också jobba med ledarskapsutveckling för att få bra chefer. Det är alltså många personalrelaterade frågor som är viktiga, säger Carola Gunnarsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista