Första steget mot ICA-etablering i Västerås

Kommunstyrelsen i Västerås har godkänt en markaffär som på sikt kan leda till upp till 600 nya jobb. Det är ICA Fastighets AB som via ett dotterbolag vill köpa omkring 300 000 kvadratmeter mark på Hackstaområdet.

ICA Sverige AB har under de senaste fem åren diskuterat frågan om ett nytt centrallager. I slutändan har man kommit fram till att Västerås är den bästa orten för lagret. Men det hela är inte klart förrän senare i år då ICA Sveriges styrelse förväntas fatta beslut om ett nytt centrallager. Nu vill man ändå via markaffären försäkra sig om att man har tillgång till marken om det blir ett beslut om ett nytt centrallager på Hacksta.

Det nya lagret blir stort, hela 70 000 kvadratmeter, och bygget kommer att ske i två etapper. För Västerås skulle det här vara bra, det menar Gunnar Barkman, på samhällsbyggnadsenheten vid Västerås stad. ICA: s nya centrallager kommer ju i slutänden innebära 500-600 nya arbetstillfällen i Västerås.

Kommunstyrelsen godkände markaffären igår och den ska behandlas av kommunfullmäktige den sjätte september. Senare i höst får vi sedan veta om ICA beslutar att bygga på Hacksta eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista