Salberga Kriminalvårdsanstalt invigs officiellt på tisdag.

Besökare till storfängelset får övernattningslägenhet

Besökare till intagna på Salberga Kriminalvårdsanstalt  - som blir Sveriges största fängelse - måste ha bra möjligheter att övernatta.

Det tycker politikerna i Salas kommunstyrelse, och avsätter 20 000 kronor för att göra i ordning en särskild övernattningslägenhet för anhöriga.

Initiativet kommer från kommunens församlingar och projektet är ett samarbete mellan Sala kommun, det kommunala bostadsbolaget Salabostäder och kyrkorna, via ”Hela Människan”.

Salberga Kriminalvårdsanstalt, som invigs på tisdag, blir Sveriges största fängelse.

Enligt Salas centerpartistiska kommunalråd Carola Gunnarsson kommer behovet av någonstans att sova över att vara stort:

- Det är viktigt att komma ihåg att det inte är familjen som ska straffas, utan man måste se till att familjen och framför allt barnen har en möjlighet att besöka sina fäder. Det är viktigt med de relationerna.

- Kan vi underlätta och skapa bra förutsättningar för det, så vill vi gärna göra det, säger Carola Gunnarsson till P4 Västmanland.

I övernattningslägenheten kommer det också att finnas stöd och uppbackning för de anhöriga. Det står ”Hela Människan” för, liksom för det praktiska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".