Stort missnöje med arbetstider på VLT

Flera anställda på VLT tror att chefredaktören på tidningen, Elisabeth Bäck, försöker göra personalen trötta på tidningskonflikten genom att lägga obekväma arbetstider.

I förra veckan berättade vi att tidningens ledning gjort om personalens scheman strax innan arbetstidsblockaden med förbud mot schemaändringar.
Det nya schemat gäller från 31 augusti, men redan under söndag kväll fick personalen finna sig i minst sagt obekväma arbetstider på grund av konflikten.

Normalt arbetar sportredaktionen från halv ett på dagen till halv ett på natten söndag mot måndag. Men eftersom blockaden bara tillåter 8 timmars arbetsdagar slutar man nu halv tio på kvällen. Därefter måste medarbetarna lämna VLT-huset i 2 och en halv timme för att sedan komma in igen och jobba den sista halvtimmen efter midnatt, eftersom man då är inne på ett nytt arbetsdygn.

Nattredigerarna får liknande tider, men med ett hål på 1,5 timme då de måste lämna tidningen på natten. Halvtimmen mitt i natten gör också att det bara blir 7,5 timmar kvara att jobba på nästa dag.

P4 Västmanland har varit i kontakt med några av de anställda som berättar att de upplever arbetstiden som en maktdemonstration från ledningen och som ett sätt att tvinga personalen att vilja lösa konflikten snabbt.

Men enligt chefredaktören Elisabeth Bäck är det utformningen av SJF’s varsel som gör att arbetstiden blivit som den blivit

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".