Ny ridskola öppnade idag

När höstterminen började för eleverna på Västerås Ridgymnasium under måndagen var det dubbel premiär. Dels för eleverna som hade sin första dag i gymnasiet, men också för själva skolan som öppnades för allra första gången idag.

- Det känns jättebra. Det ska bli spännande och roligt att att få utveckla det här tillsammans med de här ungdomarna och lärarteamet, sa rektorn Jill Thenander vid invigningen.

- Det ska bli en yrkesutbildning och vår målsättning är att alla skall nå målet att bli hästskötare, de ska kunna gå igenom en certifiering när de har gått de tre åren.

Eleverna verkar förväntansfulla.
- Det ska bli roligt och spännande, säger Klara Björkholm. 
Vi har inte sett schemat än men vi skulle iallafall få rida minst en gång i veckan, jag hoppas att det blir lite mer. Det finns väl mycket annat som tar upp tid som hästteori och hästskötsel, men det blir nog bra, sa Amanda Greijer när P4 Västmanland besökte invigningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".