Kritiken överraskar inte Sjukvårdspartiet

För ett år sedan fick Sjukvårdspartiet så stort stöd i landstingsvalet att partiet fick en vågmästarroll. Partiet valde att samarbeta med den borgerliga alliansen och det blev maktskifte i landstinget Västmanland.

Men nu växer kritiken. Många i bland annat Fagersta menar att Sjukvårdspartiet inte åstadkommit just någonting under sitt första år vid makten. Kritiken kommer faktiskt inte som någon överraskning för partiets sekreterare Gunnar Stenås.

- Det är klart att många människor här uppe är väldigt otåliga naturligtvis och har lite svårt att förstå att det tar lite längre tid att bygga upp någonting än det tog att riva ner det. Men står man ute på stan då vet man lite för lite och då är man otålig, säger han.

Gunnar Stenås säger nu att det ska komma specialister till Bergslagssjukhuset. Redan nu i september ska en urolog ha mottagning en dag i veckan och en kardiolog kommer en vecka i månaden från november. Sedan följer, enligt Gunnar Stenås, även hudläkare, gynekologer och ortopeder. Men det utlovade samarbetet med landstinget i Dalarna blir det däremot inget av med:

- Det finns alltså ingen diskussion, det gamla avtalet gäller fortfarande, säger Gunnar Stenås.

Sjukvårdspartiet fick hela 55,1 procent av väljarstödet i Fagersta, 32,7 i Norberg och 18,8 i Skinnskatteberg. Gunnar Stenås ser Ledningsbolagets styre av Bergslagssjukhuset som partiets största framgång, men i övrigt säger Gunnar Stenås att det första året vid makten inte riktigt blev som han tänkt sig...

- Jag är naturligtvis lika otålig som alla andra (...) det är klart att jag hade hoppats att det skulle gå lite fortare, säger Gunnar Stenås till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista