"Alliansen i Västerås borde konkretisera sig på vissa punkter"

Den borgerliga alliansen i Västerås borde konkretisera sig på flera punkter när det gäller det manifest den gick på val på. Det säger chefen för riksorganisationen Företagarna, Anna Stina Nordmark Nilson, som besökte Västerås idag.

Det gäller bland annat den första punkten i manifestet,  nämligen att näringslivet, ja alla medborgare ska få snabba besked när de vänder sig till kommunen.

– Till exempel står det att det ska vara enkelt för företag att kontakta och snabbt få svar av Västerås stad, det vill säga ”en väg in”, och då säger man från kommunledningen att det är man på gång med. Jag säger så här: var konkret! se till att det blir ett serviceåtagande gentemot medborgarna och företagarna. Inom 24 timmar ska du få kontakt med en handläggare på kommunen beträffande ditt ärende, och kanske få det handlagt och färdigställt inom 24 dagar. Det kallar jag ett åtagande, säger Anna Stina Nordmark Nilson.

Det kommenterar kommunstyrelsens moderata ordförande Elisabeth Unell så här:

- Utmärkta förslag, och utmärkta idéer. Vissa av dem jobbar vi med, andra har vi inte kommit så långt med så att jag tycker att det är jättebra att vi har några som pushar på oss också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista