Änkan: "Jag känner ilska och hat" Rättegång efter dödligt knivdåd

Det var ett långvarigt bråk om ett par högtalare som ledde till att en 19-årig man knivskars så svårt att han avled på Odensvigatan i Västerås i juli i år.

Det berättade änkan när rättegången inleddes idag i Västmanlands tingsrätt.

– Ilska, hat, svarar den unga kvinnan på åklagaren Stephan Utterskölds fråga vad hon känner.

Hon är bekant med den tilltalade 28-åringen sedan flera år och har under det senaste tjafsat med honom om ett par högtalare.

– Han ville ha 2000 kr för dom fast dom inte fungerade”, sa hon i rätten idag.

28-åringen säger att han hade blivit trakasserad och provocerad av henne och hennes blivande make och bara ville ha sina pengar.

Det har varit spänt mellan flera personer både före och efter den där julikvällen. Därför måste alla åhörare genomgå en säkerhetskontroll, men därinne är det lugnt.

Vi får höra hur bråket ett par timmar efter vigseln trappas upp, via sms. 28-åringen och 19-åringen stämmer träff på Odensvigatan för att göra upp.

– De springer mot varandra, berättar kvinnan. Håller varandra i händerna.

19-åringen får en morakniv i halsen och dör ganska snart.

Åklagaren vill ha 28-åringen fälld i första hand för mord. 28-åringen har erkänt knivhugget men säger att han handlade i nödvärn.

Kvinnan begär 100 000 kr i skadestånd. Dubbelt så mycket som efterlevande brukar begära och få, bland annat för att hon blev vittne och i vår kommer att föda ett barn utan pappan vid sin sida.

Det tänker försvaret inte betala.

– Det var de som valde plats, så att de har haft fullt klart för sig vad de har gett sig in i, säger 28-åringens advokat Nils Uggla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista