Martin Sander gjorde sex mål.

Seger för IVH i premiären

IVH Västerås inledde den ”nya” allsvenskan i handboll med att vinna över Swithiod från Hägersten med 27-22.

Matchen var en typisk premiär med mängder av misstag och bortkastade bollar och IVH fick kämpa hem de två poängen.

- Det var mer kamp än skönspel men det viktigaste är att vi vann, säger IVH:s nyförvärv Martin Sander.

Bottentippade Swithiod tog kommandot från start och var det lag som styrde matchen. IVH hade stora problem och fick inte igång något flyt i anfallet.

- Vi vill springa för mycket när vi får tag på bollen och då spelar vi i ett tempo som vi just nu inte behärskar. Vi har jäkligt många tekniska fel och misstag, säger IVH:s nye tränare Christian Andersson.

Men i mitten av den första halvleken var det kontringsspelet som gjorde att IVH kunde komma ikapp och göra ett ryck som såg ut att bli matchavgörande.

Gästerna kunde dock utnyttja nya misstag från IVH och i halvtid ledde hemmalaget med bara ett mål.

I den andra tog IVH tag i spelet och inledde med tre raka mål. Men signifikativt för den här matchen var att en bra period under några minuter följdes av en lika dålig period och gästerna tilläts att komma igenom gång på gång.

Men anförda av nyförvärvet och sexmålsskytten Martin Sander, målvakten Philip Åkesson och slitvargen Daniel Adolfsson så kunde IVH avgöra matchen.

- Det enda positiva med den här matchen är nog bara de två poängen som står i tabellen, men trots allt så släpper vi bara in 22 bollar och står oss ganska bra bakåt, säger Christian Andersson. 

Det väntas garanterat tuffare matcher än så här för IVH i årets allsvenska och då krävs det även bättre spel.

- Anfallsmässigt måste vi lyfta oss och ibland måste vi nog dra ner på tempot och inte bara springa handboll utan spela handboll, säger Christian Andersson.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

IVH Västerås-Swithiod 27-22 (14-13)
Västerås: Martin Sander 6, David Isomäki 6, Daniel Adolfsson 5, Love Asplund 4, Daniel Zackrisson 4, Peter Luksic, Tobias Bamberg.
Swithiod: Pelle Danielsson 6, Henrik Persson 5, David Krusell 4, Johan Olsson 3, Erik Lönnemar 2, Stefan Petrovic, Jonas Danielsson.
Publik: 213 i Västeråshallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista