Kommunalrådet Carina Sándor (fp)

Maktskiftet i Skinnskatteberg märks knappt

Vid valet för ett år sedan blev det maktskifte i länets minsta kommun, Skinnskatteberg. Aldrig i modern tid hade kommunen varit borgerligt styrd, men vid valet för ett år sedan tog den borgerliga alliansen över, med stöd av Skinnskattebergsdemokraterna. Men maktskiftet verkar inte ha märkts speciellt mycket, det är både kommunalrådet och skinnskattebergsborna överens om.

- Egentligen tror jag inte att skinnskattebergsborna märker särskilt mycket efter ett halvårs tid, säger det folkpartistiska kommunalrådet Carina Sándor.

- De kör väl sin politik, men inte skiljer det väl så mycket, säger Rune Falk.

- Jag tycker det är lika dåligt nu som före, säger skinnskattebergsbon Krister Lindkvist. Han säger att den nya majoriteten ju har lika lite pengar som den gamla hade.
- Det är ju pengarna som styr och finns det inte pengar så är det inte så mycket att göra, säger han.

Trots att väljarna inte märkt någon större skillnad är kommunalrådet Carina Sándor ändå nöjd.
- Vi måste få en ekonomi i balans och vi måste förbättra skolan och det vi har gjort nu, det är att jobba med att hitta förutsättningarna och se var vi kan förbättra oss. Vi måste bygga en plattform för att kunna jobba vidare.

- Jag är inte besviken på någonting under det första halvåret, vi har gjort det vi skulle åstadkomma och vi har gjort det väldigt snabbt, säger Carina Sándor till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista