Åhörare reste sig och gick - då avgick ordföranden

Det är turbulent på Kantzowska gymnasiet i Hallstahammar och Surahammar. Under torsdagen avgick ordföranden för Kolbäcksådalens gymnasieförbund, Hans Pettersson, under dramatiska former.

Att han avgick så tvärt beror till stor del på att deltagarna på ett möte med lärarna på Kantzowska reste sig och gick när Hans Pettersson pratade.

Men vad var det då han sa?

- Jag beskrev det som en ganska jobbig period, att byta ledning och att jobba med många konflikter som det har varit. Då bad jag närvarande att kanske gå hem och fundera på vad man själv kan bidra med för att förbättra stämningen och situationen.

- Då reser sig drygt hälften och går ut. Då förstår jag att jag har ingen kontakt och då är det lämpligt att man byter ordförande, så jag meddelade på stående fot att om man lämnar ett möte när jag talar, då avgår jag.

- Vi får ju alla fundera över vad som kan vara bra och dåligt. Det är inte bara en natt kan jag försäkra då jag har varit sömnlös och funderat över ”beror det på mig? vad beror det på?”. De andra skulle också fundera, men så gick de istället.

Hans Pettersson har varit ordförande för Kolbäcksådalens Gymnasieförbund i nio år.

Tiden har varit turbulent, vilket bland annat märks på att Kantzowska under tiden haft sju olika gymnasiechefer.

Enligt Hans Pettersson har det varit många konflikter och just nu handlar frågorna både om sparkrav på skolan och om nya lärarlöner.

Hans Pettersson hade räknat med att sitta kvar i ytterligare tre år, fram till nästa val, men så blev det alltså inte.

- Jag tror att det måste till någon ny person som kan hantera de här frågorna, säger Hans Pettersson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista