Gammalt ger plats för nytt på Systemair i Skinnskatteberg

När ventilationsföretaget Systemair idag invigde sin nya fabrik i Skinnskatteberg fick gammalt ge plats för nytt. Där fabriken står, har tidigare gamla fabriker haft tillverkning, men nu har Systemair monterat ner och återanvänt den gamla industrin.

Systemairs vd och koncernchef, Gerald Engström, berättar att företaget köpte området när plywoodfabriken gick i konkurs för tredje gången. Tidigare har även statens skogsindustrier haft verksamhet på platsen, men stora delar av de gamla lokalerna har nu rivits och till viss del återanvänts. Bland annat har en hel del stålskrot kunnat återanvändas.

Lokalerna i Klockargården som visades och invigdes idag är
26 000 kvadratmeter stora. Där ryms produktion av ventilationsaggregat, försäljningskontor och teknisk support och verksamheterna är redan igång.
Systemair är ett växande företag och Gerald Engström hoppas mycket på den börsnotering han säger kommer under hösten:

- Jag tror att det är en garanti för fortsatt tillväxt och fortlevnad för företaget, säger Gerald Engström. Exakt när börsnoteringen sker avslöjar han däremot inte. Idag jobbar drygt 55 personer i de nya lokalerna.

Totalt har Systemair omkring 1 700 anställda världen över och drygt 400 av dem arbetar i Skinnskatteberg. En av de cirka 70 som företaget nyanställt under året är Anna Degerfeldt. Hon anställdes i april och trivs bra, säger hon till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista