Usla löner och arbetsvillkor upprör fackförening som går till motattack

Det handlar om en strid om lön till en galopptränare från Argentina och en hästägare från västeråstrakten. Galopptränaren säger att han inte har fått ut lön, och syndikalisternas fackförbund manifesterade i dag utanför kontoret där hästägarens advokat har sin verksamhet.

- Mannen i det här paret är en duktig galopptränare och då kunde han få arbetstillstånd som aktiv i ett bristyrke, men något kontrakt har aldrig skrivits och lönen har legat på 8 000 per månad svart tillsammans för de två. Det säger syndikalisternas facklige förhandlare Lars-Erik Morin till P4 Västmanland.
- Lönen borde åtminstone ha legat på omkring 18 000 till
19 000 kronor, säger han.

Men hästägarens advokat, Bertil Josefsson, håller inte alls med om syndikalisternas beskrivning av fallet. Advokaten menar att galopptränaren har fått ersättning för sitt arbete.

- Han har fått den ersättning som är överenskommen med brodern i Argentina och det rör sig om 15 000 kronor per månad, säger Bertil Josefsson.

Reportern: Men det hävdar inte syndikalisterna!

Bertil Josefsson: - Nej, jag vet. Men så är det och sedan har vi erbjudit syndikalisterna en ersättning för att få saken ur världen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista