Dysleximässa i Västerås

Företag och skolan borde ha mer kunskap om dyslexi för att kunna ge bättre hjälp till personer med läs- och skrivsvårigheter. Det menar Josefi Dahlberg, en före detta student på Mälardalens högskola som nu arbetar med att sprida kunskap om dyslexi. I helgen arrangerar hon en dysleximässa i Västerås.

Jag vill inspirerar människor som har det tufft och sprida kraft och mod, säger Josefi Dahlberg.

Dysleximässan kommer att hållas i Aros Congress Center i Västerås och de två dagarna kommer att innehålla allt från inspirationsföreläsning till informativa föreläsningar om vad dyslexi egentligen är.

En person med dyslexi har framförallt svårt att läsa och skriva men också att ta till sig kunskap. Josefi Dahlberg har själv dyslexi och hon har bland annat dragits med dåligt själförtroende och retande klasskamrater under sin uppväxt.

Men efter att hon som 19 åring fick diagnosen dyslexi har hon fått hjälp. Och 2005 tog hon examen som beteendevetare från Mälardalens högskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista