Oklart om skogslundshallen i Surahammar

Det kan bli stopp för innebandyspel i skogslundshallen i Surahammar. Västmanlands innebandyförbund ska under måndagen inspektera hallen och avgöra om risken för skador är för stor.

- Man kan gå åstad och få sig en kyss. På ena sidan har vi ribbstolar, och på den andra sitter publiken, och det känns inte så trevligt, säger fridisledaren Lennart Andersson. Det är unga spelare som spelar i Skogslundshallen, 10 - 12-åringar till exempel. Senior-innebandyn håller till i andra hallar. Och domare som har varit på plats för att döma matcher har reagaerat på att hallen är för trång.

Om det blir stopp för spel i skogslundshallen så finns det få alternativ.
- Vi har ju kättinghallen, men den är fullbokad för det mesta.
Det är trångt i våra idrottshallar, säger fridisledaren Lennart Andersson. Och om problemet är att planen ligger för nära väggarna kunde man tycka att man kan krympa spelplanen, men det går inte heller.
- Tyvärr är det så att ju innebandyn har mått att gå efter. Och jag tror inte innebandyförbundet skulle godkänna det, säger Lennart Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista