Bengt Johansson har bestämt sig för att lämna släggringen.

Bengt Johansson avslutar karriären

Västerås mest framgångsrike friidrottare, släggkastaren Bengt Johansson har bestämt sig för att avsluta karriären.

Efter 21 år i släggringen och bland annat 16 SM-medaljer har han nu fått nog.

- Jag har insett att jag inte kommer utvecklas något mer och därför är det inte värt att fortsätta, säger Bengt Johansson.

Från moderklubben Götlunda IF i Arboga via Tureberg hamnade Bengt Johansson i Västerås friidrottsklubb 2001, samma år som han satte sitt gällande personbästa på 76,32.

Men nu har han bestämt att karriären är över, ett beslut som inte var allt för lätt att ta.

- Jag har hållit på så länge så det här har blivit ens identitet efter alla år och det är klart att jag har funderat på hur livet kommer se ut efter det här, säger han.

- Men det är ett beslut som jag inte har tagit över en dag utan jag har funderat på det under en längre tid och det känns rätt.

Men frågan är om det är om vi verkligen har sett Bengt Johansson för sista gången i släggringen. Nästa år avgörs nämligen friidrotts-SM på hemmaplan i Västerås.

- Vi får väl se om jag känner mig som en svikare till sommaren. Jag har förklarat läget för vår sportchef Peter Holmroos, men sen får vi se hur jag känner i sommar. Ett hemma-SM är alltid ett hemma-SM, säger Bengt Johansson.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista