Unga skejtare söker varm lokal i vinter

Unga skejtare i Surahammar försöker nu få kommunen att ställa upp och hjälpa till med ett ställe att hålla till på i vinter.
- Vi vill ha en skatehall med ramper, boxar och lite sånt där, så att vi kan åka inomhus. Det säger Lucas Lindgren, som går i nionde klass i Surahammars kommun.

Det är andra gången Lucas Lindgren försöker få kommunen att göra Surahammar bättre för skejtare. I fjol föreslog han en ramp som inte byggdes eftersom kommunen inte hade tillräckligt med pengar.

- Vi är alltid positiva till saker som sker för våra barn och ungdomar. Om vi hade pengar skulle vi gärna göra det, men det är där det faller. Det säger fritidsledaren Lennart Andersson.

Lennart Andersson har skrivit ett remissvar till kommunledningen. Eftersom Lucas har lämnat ett så kallat medborgarförslag, måste frågan utredas av kommunen. Surahammar har förut försökt bygga ramper för skateboard, men det fungerade inte alls bra.
- Vi har gjort två försök genom åren. Det slutade med en hel del vandalisering och förstörelse. Men det är inte orsaken till att vi inte vill göra ett tredje försök, utan det är pengar det handlar om, säger Lennart Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista