I slutet av juni hölls en manifestation på mordplatsen i Hallstahammmar.

Tio års fängelse för Benny Karlssons mördare

Tio års fängelse för mord. Det blev domen mot den 25-årige man som knivhögg 22-årige Benny Karlsson till döds i Hallstahammar kvällen före midsommarafton.

Västmanlands tingsrätts dom meddelades under onsdagen.

Allt började med ett bråk mellan 25-åringen och en annan 22-årig man än Benny Karlsson.

Tingsrätten konstaterar att alla som hörts om händelserna i samband med bråket var påverkade av alkohol, 25-åringen också av tabletter, men att vittnena i stort sett är överens om vad som hände.

Enligt tingsrättens bedömning kan inte 25-åringen ha känt sig hotad när han hämtade en kniv som han sedan sprang efter 22-åringen med, och eftersom han sprang efter ”inte obetydlig sträcka” var hans avsikt inte bara att hota utan också att skada 22-åringen, resonerar tingsrätten.

25-åringen hävdade under rättegången att han handlade i nödvärn.

Att två av vittnena förhördes samtidigt under förundersökningen lägger tingsrätten inte så stor vikt vid. Deras uppgifter var för sig vid huvudförhandlingen väger tyngre, anser rätten.

Sedan går 25-åringen runt i Hallstahammars centrum beväpnad med kniven och möter så småningom 22-årige Benny Karlsson och en annan ung man på Hammartorget.

25-åringen attackerar Benny Karlsson med flera knivhugg varav ett dödande då Benny Karlsson låg på marken, enligt tingsrätten.

Rätten dömer 25-åringen för mord och försök till grov misshandel till tio års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista