Utredning om försäljning av allmännyttiga lägenheter i Skinnskatteberg och Sala

Igår beslöt kommunstyrelsen i Västerås att gå vidare med planerna att sälja ut delar av det kommunala lägenhetsbeståndet. Frågan är även aktuell i andra kommuner i länet

I Skinnskatteberg pågår just nu en utredning om att sälja delar av kommunens 150 lägenheter. Kommunalrådet Carina Sándor säger till P4 Västmanland att många av kommunens hyreshus behöver rustas och om den kostnaden visar sig bli för stor, då kan det bli aktuellt att sälja. Intresserade köpare har redan hört av sig till kommunen, säger hon, men det dröjer ännu ett par månader innan kommunen ger besked.

I Sala har kommunledningen gett Salabostäders styrelse i uppdrag att utreda frågan om att sälja ut delar av de drygt 2700 allmännyttiga lägenheter som finns.

Utredningen ska göras någon gång mellan 2008 och 2010. Men Salabostäders VD, Tom Hedström, är mycket tveksam till att sälja. För några år sedan fanns cirka 300 lediga lägenheter i kommunen, men idag är antalet lediga lägenheter nere i cirka 10 stycken.

- Vi ska ändå utreda och titta hur det här ser ut, det är ju en vilja som ägarna har, men som det ser ut just nu för tillfället så tycker inte jag att det finns någonting att sälja, säger Tom Hedström till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista