Manifestation i Västerås mot Burmakonflikt

Idag anordnar s-studenter och SSU en manifestation för att visa sitt stöd för demokratikampen i Burma.

- Vi kommer att samla ihop pengar och tända ljus för offren i Burma och försöka få igång en diskussion om detta. Vi vill vara ute och tala om att vi finns, kom och hjälp oss, säger Fredrik Brevnäs som är en av initiativtagarna till manifestationen.

Burmakonflikten har rört upp känslor över hela världen och manifestationen i Västerås är bara en i raden av demonstrationer och manifestationer som har ägt rum runt om i världen.

Fredrik Brevnäs tror att det är mediepådraget som gjort att människor engagerar sig nu trots att konflikten har varit segdragen och hållit på under flera år.

- Jag tycker att det är bra att folk reagerar nu men samtidigt är det synd att man inte gjort det tidigare. Jag hoppas att det nu kommer tillstånd en förändring i Burma tack vare att omvärlden trycker på och fördömer det som juntan gör, vilket är att mörda folk, säger Fredrik Brevnäs.

Fredrik har själv varit nere vid gränsen mellan Thailand och Burma och berättar om den hopplöshet som han såg i Burmesernas ögon. Han hoppas att manifestationen i Västerås kan hjälpa till att göra en skillnad.

- Framförallt handlar det om att vara ute bland människor och göra frågan än mer intressant. Men pengarna som vi samlar in kommer också att gå till kampen där nere. Många bäckar små som vi brukar säga, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista