"Riv upp nya familjeläkarprogrammet" - krav från PRO

Landstinget kan tvingas att riva upp beslutet om det nya familjeläkarprogrammet.

Det hävdar Sven Larsson från Arboga som sitter i landstingets pensionärsråd och i PRO:s distriktsstyrelse.

Orsaken är att landstinget inte har tillfrågat pensionärsrådet inför beslutet om nytt familjeläkarprogram, och så får det inte gå till menar Sven Larsson.

- Frågor som berör pensionärer ska man inhämta synpunkter från rådet i ett så tidigt skede att rådets synpunkter och förslag kan påverka ärendets handläggning i aktuell nämnd och styrelse. Det här har man inte gjort, man har inte alls gett pensionärsrådet någon möjlighet att yttra sig över det här, säger Sven Larsson.

Enligt Sven Larsson, som även sitter som ersättare i landstingsfullmäktige för socialdemokraterna, är landstinget skyldigt att hämta in synpukter från pensionärsrådet inför stora förändringar som berör pensionärer. Och ett nytt familjeläkarprogram är i högsta grad en sådan fråga.

Varför man inte tagit in synpunkter från pensionärrådet har landstingsledningen inte gett något ordentligt svar på.

- Jag upplever det som nonchalans. Jag anser att man har gjort fel och jag anser att man måste riva upp det här, säger Sven Larsson.

Sven Larsson kommer de närmaste dagarna överklaga till länsrätten och han beredd att gå ända upp till kammarrätten för att få saken prövad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista