The Ark med sångaren Ola Salo vann finalen av Melodifestivalen 2007 i Globen med bidraget "The worrying kind".

Biljettsläpp till Melodifestivalen försenas

Biljettsläppen till Melodifestivalen har försenats. Biljetterna skulle släppas nu på fredag, men så blir det alltså inte.

- Vad jag har hört är att i mitten av oktober kommer man att släppa biljetterna. Så snart vi vet det kommer vi naturligtvis lägga ut det på våran hemsida, säger Västerås Turistbyråchef Pernilla Törngren.

- Anledningen till att det är några biljetter släppta än är att man vet inte exakt hur scenen kommer se ut och man har inte arenorna helt klara på flera ställen.

- Innan SVT har planerat klart hur scenen ska se ut vet man inte vilka biljetter som kommer spärras, det vore olyckligt om man sålde biljetter där folk inte ser. Därav vill SVT ha allting klart innan man har ett biljettsläpp, säger Pernilla Törngren.

Melodifestivalens andra deltävling hålls i Västerås den 16 februari nästa år. Platsen är den nya bandyhallen på Rocklunda. 6 000 biljetter kommer till delfinalen i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".