Västeråspolitiker kräver snabbare och större satsningar på infrastrukturen

Det behövs mer pengar från regeringen till infrastrukturen i Mälardalen. Det var budskapet när ett tiotal politiker samlades för en manifestation på centralstationen i Västerås i morse.

Det är tidig morgon och på centralstationen i Västerås står lokala politiker iklädda orange och gula reflexvästar och delar ut frukostpåsar och flygblad till tågresenärer. På flygbladen står det med stora bokstäver ÖKA TAKTEN! De vill att regeringen ska satsa mer pengar på infrastrukturen i regionen, för jobben, för klimatet och för integrationen.

Ulla Persson, socialdemokratiskt oppositionsråd, är en av dem som står på perrongen i Västerås. Enligt henne är syftet med manifestationen är att uppmärksamma infrastrukturbehovet i regionen och visa att det behövs mer resurser. Hon liknar infrastrukturen vid regionens blodomlopp. Om inte det fungerar, fungerar inte regionen. Då blir arbetsmarknaden, boendet och även människors fritid lidande. Att kunna röra sig fritt är väldigt viktigt menar Ulla Persson.

Pendlare skyndar förbi och tar tacksamt emot en frukostpåse. Ulla Persson har fått många positiva tillrop under morgonen från resenärer som håller med om att infrastrukturen borde bli bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".