Brev till Dellham om utköp

Den tjänsteman som i somras fick 1,3 miljoner för att sluta från sitt jobb på landstingets kansli kommenterar nu utköpet i ett brev till oppositionsborgarrådet Kerstin Dellham.
P 4 Västmanland har tidigare berättat om den anonyma JO-anmälan mot landstinget som handlat om att landstingsanställda som misshagat landstingsdirektören Jan Brithon utsatts för repressalier i form av förödmjukande förflyttningar och utköp. I brevet till Dellham skriver tjänstemannen bl a : ''Jag anser att du som oppostitionsråd, ledamot i landstingsstyrelsen. landstingsstyrelsens arbetsutskott och arbetsgivardelegationen ska ställa dig frågan: varför man löser ut mig med 40 månadslöner när man i den fackliga diskussionen inte har någon som helst kritik att rikta mot mig eller mitt arbete.'' Kerstin Dellham säger idag till P 4 Västmanland att hon tycker att brevet påminner om JO-anmälan så pass mycket att hon inte ser någon anledning att kommentera det vidare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista