Hebygårdar lockar hyresgäster från Sala

Det kommunala bostadsbolaget Hebygårdar raggar nu hyresgäster i grannkommunen Sala.

Sedan fängelset byggdes i Sala har nu Salabostäder brist på lediga bostäder, och det fick Hebygårdar att omgående sätta in en annons i tidningen.

Hebygårdar har ganska precis 800 lägenheter och mellan 40 och 50 av dem finns lediga varje månad. Christina Perman, som är ansvarig för Hebygårdars uthyrning, säger att bolagets annons handlade om ett 20-tal lägenheter på Stationsvägen, och bolaget fick svar omgående.

- Det har burit frukt faktiskt, vi har blivit av med åtminstone fem av de lägenheterna som vi annonserade om, säger hon.

Hebygårdar planerar även att locka hyresgäster från Uppsala, om ett par veckor marknadsför sig bolaget på Boforum, en bostadsmässa på Fyrishof i Uppsala. Men Christina Perman erkänner att det kan bli svårt att ta emot en större mängd hyresgäster.

- När det gäller lite större lägenheter, där har vi ju brist.

Perman menar att det skulle behöva byggas nya lägenheter i Heby, framför allt markbundna lägenheter och lägenheter med hiss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".