Inget vite för byggföretag efter dödsolycka

Det utdöms inget vite för det byggföretag där en man avled i en fallolycka i somras under bygget av den nya isbanan i Skultuna utanför Västerås. Det har Arbetsmiljöverket bestämt

Den 18:e juli i somras föll en 33-årig plåtarbetare ner från det pågående bygget av hockerinken och avled. Efter det, riktade Arbetsmiljöverket kritik mot hur takarbetet utfördes, det handlade bland annat om säkerhetsnät som satt fel, om att mannen arbetade ensam på taket, och att han manuellt fick hantera stora plåtar. Verket ställde sig frågande till att mannen arbetade på ett tak under en dag då det blåste väldigt mycket.

Arbetsmiljöverket krävde svar från aktuella byggföretaget och även åtgärder för att öka säkerheten, vilket företaget nu också har gjort. Lars Björk, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket säger till P4 Västmanland att han är nöjd med hur det aktuella byggföretaget har genomfört sitt säkerhetsarbete efter olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".