Niondeklassare fick smaka på framtiden

Idag håller gymnasieintagningen i Västerås mässa. Det handlar om information till de som ska börja gymnasiet nästa höst.
Mässan består av utställare från de olika gymnasieskolorna i Västerås och ska fungera som ett verktyg för de blivande gymnasisterna.

Alla niondeklassare i Västerås är bjudna men skolor i omnejden samt elevernas föräldrar är också välkomna.

- Den här mässan gör att man blir varse att det snart är dags. Det här blir startskottet, sedan kommer skolorna även att hålla öppet hus, säger Eva Stenström från gymnasieintagningen.

Mässan avslöjar den djungel av utbildningar som finns att välja mellan för en blivande gymnasist. Det finns utbildningar för allt, ifrån mer moderna ämnen som mode, livsmedel och idrott till de traditionella samhälls och naturvetarlinjerna. Och det är inte så konstigt att många av niondeklassarna som besöker mässan ännu inte har bestämt sig vilken linje eller skola de vill gå på.

- Jag har varit runt och tittat överallt förutom djur. Jag gillar inte djur, säger Susanne Lundhem som går i nian på Irstaskolan. Jag är osäker på vad jag ska söka, troligen samhäll eller något liknande, säger Susanne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".