Landstingsrådet: Överklagandet "allvarligt"

Två centerpartister har överklagat landstingsfullmäktiges beslut om budgeten för år 2003. Något som landstingsrådet Glenn Andersson (s) reagerar kraftigt mot.
I budgeten finns ett underskott på 110 miljoner kronor, och det strider mot Kommunallagen. Det anser de två centerpartisterna Olle Wärmlöf och Lennart Kjellin som överklagat budgetbeslutet till länsrätten. Om de får rätt måste landstinget riva upp budgeten och fatta ett nytt beslut. Men socialdemokratiska landstingsrådet Glenn Andersson försvarar budgeten, trots obalansen: - Det är en budget som värnar om den kvalitet vi har i sjukvården i dag. Glenn Andersson medger att budgetunderskottet formellt strider mot kommunallagen, men att det är omöjligt att spara mer just nu, och att förslaget från början gick ut på att balansera budgeten 2004. - Centerpartiet försöker tvinga fram en skattehöjning, kommenterar han. Han reagerar kraftigt mot centerpartisterna Olle Wärmlöfs och Lennart Kjellins överklagande. - Jag tycker att det är väldigt allvarligt att centerpartiet uppträder på det här viset. Alla partier i fullmäktige var överens om att det här var den bästa lösningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista