VSK säger hej då till Arosvallen

Idag spelar VSK Fotboll sin allra sista match på Arosvallen i Västerås. Nästa säsong spelas matcherna istället på den nya fotbollsarenan på Rocklunda.

För VSK-legenden Ove Dansson, som var med och tog klubben upp i allsvenskan på 50-talet, är det blandade känslor.

- På sätt och vis smyger det in lite negativa tankar med att Arosvallen försvinner. Men plusen överväger med den nya arenan. Har man varit ut där och sett hur det kommer se ut i framtiden för Västerås fotbollsspelare är det bara att gratulera dem. Arosvallen har gjort sitt, den har 76 år på nacken, säger Ove Dansson som gjorde VSK:s första allsvenska mål någonsin.

Under tiden på Arosvallen har VSK hunnit med tre vändor i allsvenskan. På 50-talet, på 70-talet och den senaste för tio år sedan. Den här säsongen slutar klubben som ett mittenlag i division 1.

Temesgen Berhane, som nu är skyttekung i klubben, är precis som Ove Dansson glad att det blir en flytt.

- Det blir väl en nystart för klubben, det känns bra. Det är klart att man känner sig hemma när man kommer ut på Arosvallen, men det kommer bli bra på nya konstgräset på Rocklunda, tror Berhane.

Även om lördagens match mot Väsby tabellmässigt inte har någon betydelse för VSK är det seger som gäller.

- Vi vill avsluta snyggt, säger Berhane.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".