Oerhört viktig seger för Gideonsberg

Gideonsbergs IF vann den mycket viktiga hemmamatchen mot Gamla Upsala med 3-1 på ett regnigt Önsta IP.

Segern gör att Gideonsbergs IF fortfarande har chansen att klara nytt kontrakt i damernas norretta.

Gideonsbergs IF har fortfarande chansen att behålla platsen i damernas norretta efter den mycket viktiga segern i hemmamatchen mot gästande Gamla Upsala.

Hemmalaget vann matchen med 3-1 och inför den sista omgången då Gideonsbergs IF gästar Vasalund/Essinge har de allt i egna händer. En seger i den matchen och kontraktet för nästa säsong är säkrat, även ett oavgjort resultat kan hålla damerna kvar i norrettan.

Det är fyra lag som gör upp om de två sista platserna, Gideonsberg, Ornäs, Sundsvall och Morön.

Matchen mot Gamla Upsala präglades av mycket kamp på mittfältet och det märktes att matchen betydde oerhört mycket. Inledningen av matchen var mycket händelserik och GIF tog ledningen redan efter två minuter genom ett självmål men redan minuten efter kvitterade Gamla Upsala på en fin frispark.

I den 16:e matchminuten så tog Gideonsberg ledningen genom den notoriske målskytten Hanna Ågren. Resterande del av halvleken så förde GIF matchen utan att skapa några riktigt farliga lägen.

I andra halvlek flyttade Gamla Upsala upp spelet och skapade en hel del chanser och kunde mycket väl ha fått in en kvittering men på de chanser de skapade så stod den mycket duktiga målvakten Anna Wahlström i vägen.

Under den sista kvarten av matchen så spelade bortalaget med fyra forwards men lyckades ej skapa någon mer farlig målchans. Eftersom Gamla Upsala flyttade upp laget mycket skapades en hel del kontringschanser för hemmalaget och i den 84:e matchminuten avgjorde GIF matchen då lagkaptenen Jane Lidén enkelt rullade in 3-1.

Matchen spelades under stora delar i regn och Önsta IP:s gräsmatta var riktigt svårspelad. Detta gjorde att det blev mycket chansbollar och svårt att få till ett organiserat spel.

Alla i hemmalaget kämpade väl men extra beröm ska Emma Westholm, Jane Lidén och Jennifer Forsman ha för deras försvarsspel och även den mycket duktiga målvakten Anna Wahlström.

Genom segern så ökar chansen för västeråsarna att nästa år få se derbyn mot BK 30 som förra helgen blev klara för damernas norretta.

***

Gideonsbergs IF - Gamla Upsala 3-1 ( 2-1 )
Målskyttar: GIF: Självmål (2), Hanna Ågren (13), Jane Lidén (84).
Gamla Upsala: Fredrika Karlsson (3).
Publik: 145 på Önsta IP.