Missnöjet fortsätter på läkarmottagning i Fagersta

Arbetssituationen för läkare på familjeläkarmottagningen i Fagersta är så dålig att inte heller stafettläkare vill arbeta där. Tidigare har vi berättat att de fasta läkarna på mottagningen är missnöjda med arbetsmiljön och nu kommer kritik även från stafettläkare.

Reber Zandi skulle ha jobbat flera veckor som stafettläkare på mottagningen i oktober, men slutade efter en vecka eftersom arbetsmiljön är då dålig. Han skulle inte vilja arbeta som fast läkare på mottagningen.

- Jag gör inte det, inte på det sättet som det är nu, säger Zandi som idag är överläkare i Gävle.

Han säger att läget i Fagersta är sämre än på andra familjeläkarmottagningar. Bland annat är arbetsbelastningen för stor och läkarna hinner inte ta de raster de har rätt till. Zandi säger att han inte är ensam om att tycka det här, utan att flera andra stafettläkare säger samma sak. Han har pratat med verksamhetschefen, men menar att hon inte var intresserad av förslag på hur man skulle kunna förbättra läget.

- Hon ville inte ta emot kritik, hon ville inte ta emot det som ska var bra för vårdcentralen, menar Zandi. Alla andra jag har träffat var missöjda, plus deras fasta doktorer. Det kan inte var någon vårdcentral som fungerat bra, menar Reber Zandi.