På Bergslagssjukhuset i Fagersta ska stafettläkarna hålla sig på sina rum, anser verksamhetschefen.

"Stafettläkare ska jobba - inte kritisera"

Stafettläkare ska jobba hårt, och inte komma med kritik under arbetstid - inte heller på eventuella raster. Det menar Jan-Olov Henriksson, som är verksamhetschef för Bergslagssjukhuset och familjeläkarmottagningen i Fagersta.

- De ska arbeta med patienterna och se till att det bli bra gjort. Ingenting annat, säger Jan-Olov Henriksson.

Han anser att det är fel av stafettläkarna att lägga sig i den inre organisationen. Henriksson tycker inte att de ska komma med synpunkter eller förslag på förbättringar.

- Därför att om de har tid att titta på hur andra jobbar, då jobbar de inte själva. Det är min synpunkt på det!

- De bör alltså vara på sitt läkarrum, ta hand om sina patienter, se till att de får den vård de ska ha. Det är det de ska göra, säger Jan-Olov Henriksson till P4 Västmanland.

-  Då har man inte tid att se hur andra jobbar!

Den som fick skarpast kritik av en stafettläkare i P4 Västmanlands sändningar under tisdagsmorgonen var Inga-Lill Abrahamsson som är avdelningschef för familjeläkarmottagningen.

Abrahamsson menar att kritiken förstör mer än den gör nytta.

- Det ska inte var kritik som gör att alla känner att ”herregud, vad jobbar jag på för ett ställe, vilken hemsk arbetsplats har jag egentligen?”

- Det kommer en människa som är här en vecka och pratar om lokaler, att han inte får något kaffe och inte hinner gå på toaletten. Allt det hinner all annan personal så då är den obefogad, den kritiken vill vi inte höra. Är man stafett får man kanske ta seden dit man kommer, menar Inga-Lill Abrahamsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".