Åtal mot rullator-rånare

Två män, 23 respektive 27 år gamla, har idag åtalats för överfallet mot en äldre kvinna i Sala för nästan tre veckor sedan. Åklagaren yrkar på fängelsestraff.
Den 90-åriga kvinnan, som använde rollator, blev bestulen på sin handväska som bland annat innehöll 3 000 kronor, när hon var ute och gick. De båda männen, som sitter häktade, har nu åtalats för grov stöld. 27-åringen har i förhört erkänt gärningen, medan 23-åringen förnekat brott. 23-åringen åtalas också för olaga hot och skadegörelse, efter att ha hotat ett vittne med kniv och därefter skurit sönder ett däck på vittnets bil. 23-åringen nekar också till detta. Kammaråklagare Peter Eklund säger till P4 Västmanland att han anser att männen bör dömas till ett rejält fängelsestraff - minst ett år. Han menar att det är mycket försvårande att männen angripit ett så skyddslöst offer - en mycket gammal dam, beroende av sin rollator för att kunna gå. Åklagaren yrkar också att de båda männen - efter avtjänade fängelsestraff - ska utvisas ur landet. Männen misstänks också för ett liknande överfall mot en 82-årig kvinna i Avesta, som också hon var ute och gick med sin rollator. Enligt polisen i Avesta kunde kvinnan emellertid inte identifiera männen. Rättegång mot de båda männen hålls i tingsrätten i Sala nu på torsdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista