Omstridd socialdemokrat kommenterar massiv kritik

Den omstridde skinnskattebergspolitikern Roland Winkel anser att kritiken mot honom bara är ett dåligt utspel, och han har ingen förståelse för den.
I samband med att Winkel utsågs till ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Skinnskatteberg, reserverade sig alla de andra partierna. Kritikerna anser att Winkel inte skött sitt tidigare jobb ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Dessutom har det funnits personliga stridigheter inom kommunen. Men Winkel säger till P4 Västmanland att kritiken är ogrundad. - Det kan finnas enskilda personer som har ett agg emot mig och det är väl helt okej, alla behöver ju inte vara sams, men jag tycker att det är ett dåligt utspel, bara. - Givetvis kommer jag att jobba vidare och resultaten får väl tala för sig och för mig och för den nya nämnden, men det är alltid tyngre att gå in i det här på det här viset. Tror du att det blir en slitsam period nu inledningsvis? - Jag hoppas verkligen inte det och jag förutsätter att det är vuxet folk vi har att göra med så vi får klara ut det här på vårat första möte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".