Krångliga rabattsystem retar tågresenärer

SJ vill locka fler resenärer till sträckan Västerås-Stockholm, genom ett fast lågpris på 75 kronor. Men många resenärer tycker att de olika rabattsystemen är förvirrande, och en och samma resa kan kosta mellan 75 och 150 kronor.
En enkel biljett mellan Västerås och Stockholm kostar mellan 75 och 150 kronor. Det finns ett fullt pris, ett ungdomspris, ett sista minutenpris och ett speciellt pris om man har TIM-kort. Resenären Kurt Nilsson försöker helst undvika att åka tåg på grund av alla krångliga regler och priser hos SJ. - Dom bara krånglar. Jag försökte köpa en billjett för 75 kronor, men det visade sig i slutändan att det inte lönade sig. Från och med den 6 december har SJ ett fast pris på sträckan Västerås - Stockholm på 75 kronor. Men priset gäller bara för dem som har TIM-kort, som måste vara laddat med minst 300 kronor. Dessutom gäller priset bara mellan vissa tider: klockan 9.30 till 15.00 och 19.00 till 24.00 på vardagar, och klockan 12.00 till 18.00 på lördagar, och klockan 06.00 till 12.00 på söndagar Och som inte det var nog, är det olika pris beroende på i vilken TIM-automat som man drar sitt kort. - Det finns en speciell automat där man drar kortet ifall du har en personlig profil. Men att det var ett annat pris i den andra automaten, det kände jag inte till, säger en konduktör på perrongen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".