Bandyhallen i Skultuna invigs

På lördag invigs den nya stora bandyarenan i Västerås, men lite i skymundan invigs en ishall redan under fredagen i Skultuna, som minst sagt skiljer sig från arenan inne i stan.

- Det är som två olika planeter nästan. Bandyhallen i stan är ju en jättearena med allting nytt och modernt, säger Skultuna hockeys ordförande Krister Juhlin. Vi är jätteglada för den här satsningen som kommunen gör åt oss här, trots att det saknas en vägg. Hallen i Skultuna består av ett tak och tre väggar. Den sista långsidan väntas byggas om tre år. Taket och väggarna som finns räcker ändå för att isen ska kunna ligga kvar längre in på våren eftersom solens strålar och vinden nu inte kommer åt.

När bandyarenan i Västerås har en publikkapacitet på 9 000 personer ser verkligehetn annorlunda ut i Skultuna.

- Det är bara att titta ut efter den så kallade träläktaren vi fått till här. På läktarna kanske det ryms 200-300 personer och sedan kan man sprida ut sig runt sargen givetvis, säger Krister Juhlin. Bandyarenan har konferensrum med kök, pressrum och pressläktare. I Skultuna finns värmestuga med cafeteria som rymmer 50 personer, säger Juhlin med glimten i ögat.