Dödsfällor på vägarna

Under december månad har bilister i Västerås kört på, eller tvingats väja för, bilskrot som någon lagt ut på körbanan nattetid. Polisen ser mycket allvarligt på dåden, som skulle ha kunnat sluta i dödsolyckor.
- Det är hjul med fälgar som har lagts ut, och vid det senaste tillfället har bilbatterier placerats ut, så det är ren tur att ingen har kommit till skada, säger Björn Gjörwell, samordnare på Västeråspolisen. Vid tre tillfällen har skrot placerats ut på E18 i eller i närheten av Västerås, och vid ett tillfälle på riksväg 67. Bara en av bilisterna hann väja undan. Vid de andra tre tilllfällena körde bilisterna in i bildelarna som låg på vägen. Ingen människa har kommit till skada, men Björn Gjörwell ser mycket allvarligt på dåden, som han menar skulle ha kunnat sluta i dödsolyckor. - Vi ser inga motiv, utan det handlar förmodligen om ren illvilja, säger Björn Gjörwell till P4 Västmanland. Han hoppas nu på tips från allmänheten för att kunna gripa den eller de skyldiga.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".