Läkare stämmer Expressen

Läkarförbundet kommer att hjälpa sina medlemmar att stämma Expressen, man gör detta för att tidningen publicerat en lista över läkare som fällts i hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsnämnd (HSAN).
Förbundet kommer att lämna in en gemensam stämning till Allmänhetens Pressombudsman och Pressens Opinionsnämnd. Läkarna kommer också att få både juridisk och ekonomisk hjälp från förbundet, enligt ett beslut som togs igår. Enligt läkarförbundets VD Anders Milton är publiceringen kränkande för läkarna och har inget värde för patientsäkerheten. Bland läkarna på listan finns Per Videhult från Västerås, trots att han friats i länsrätten från prickningen. Läkarförbundets VD säger till P4 Västmanland att juridiska experter som förbundet pratat med säger att i de fall där publiceringen är rent felaktig, så är chanserna att vinna målet mycket goda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista